Din autoriseret gasinstallatør på Lolland Falster

Sonny VVS har en autoriseret gasinstallatør klar til at udføre alle typer opgaver med gas. Vi har stor erfaring indenfor fagområdet gas, både med udførelse af selve arbejde, men også med professionel rådgivning og vejledning af private og erhvervskunder samt offentlige institutioner.

Sonny VVS sørger for din gas installation

Hvis du har brug for installation af ny gas eller udskiftning af din gamle gasinstallation er vores gasinstallatør klar til at hjælpe. Uanset om det drejer sig om montering af ny gaskomfur, gaskogeplade eller blot en ny gasmåler, så står vi klar til at hjælpe dig sikkert i mål. 

For at sikre, at din gasinstallation ikke har fejl og mangler og dermed fungerer optimalt kan vi ligeledes tilbyde serviceeftersyn af din gasinstallation. Det er lovpligtigt at få efterset sin gas-installation. Hvor tit der skal foretages eftersyn, afhænger af flere faktorer som anvises af fabrikanten af dit gasfyr.

Du kan læse mere i bekendtgørelse om sikkerhed for gasinstallationer her.

Nedlæggelse af gasinstallation

Ønsker du ikke længere gas, kan vi også være behjælpelige med fjernelse af din gamle gas installation. Vores gasinstallatør sikrer forsvarlig nedtagning og afpropning af den gamle installation og garanterer en høj kvalitet i udførelsen af arbejdet.

Fælles tryghed

Hos Sonny VVS er kunden i centrum, således at kundens ønsker og behov bliver tilgodeset. Vores gasinstalltør sørger for  en grundig instruktion i brugen af gas installationen, så den sikres lang levetid og så få komplikationer som overhovedet muligt.

Alle nye gasinstallationer skal anmeldes hos Sikkerhedsstyrelsen. Dette gælder i øvrigt også hvis gasinstallationen nedlægges og anlægget derfor nedtages eller hvis der foretages betydelige ændringer på en eksisterende installation, så skal det ligeledes anmeldes. 

I ovenstående tilfælde skelnes der ikke i forhold til typen af gas. Det betyder helt konkret, at det er ligegyldigt om der er tale om en installation med naturgas, biogas, bygas, flaskegas eller brint, så skal nyetablering, ændringer eller nedtagning alle meldes til Sikkerhedsstyrelsen. 

Sker der udskiftning af en gasmåler, skal dette dog ikke anmeldes til Sikkerhedsstyrelsen, men i stedet til distributionsselskabet af gassen (leverandøren). 

Hos Sonny VVS forestår vi altid rettidig og korrekt anmeldelse til Sikkerhedsstyrelsen inden installationen idriftsættes.

Gas på Lolland Falster

På Lolland Falster har vi ikke pt. mulighed for at tilbyde borgerne bygas, og derfor er det meste gas på Lolland Falster mindre lokale installationer og hovedsagelig findes det i erhverv og offentlige institutioner. 

I 2024 tages den nye gasledning i brug, hvor Nordic Sugar omstiller produktionen til at benytte klimavenlig energi i form af gas og dermed udfaser olie og kul i produktionen. Flere lokale virksomheder har meddelt, at de forventer at følge trop og konvertere til den grønne gas.